Maestro concert op 6 april

Op zaterdag 6 april organiseert harmonieorkest Apollo weer een Maestro-concert. Vier bekende Wieringers strijden om de ‘Gouden Baton’ door een bekend stuk te dirigeren. Uiteraard mogen ze daarvoor tijdens eerdere repetities oefenen.

We zijn heel blij met de volgende kandidaten:

Trien van de Gest (behoeft geen uitleg)
Co Klein – garagehouder te Oosterland en lid van de vrijwillige brandweer Den Oever
John Neidhöfer – slagerij Neidhöfer te Den Oever
The Mystery Guest – tja, welke bekende Wieringer dat is, is voor ons een weet, en voor ieder ander een verrassing!

Ook met de jury zijn we erg blij:

Michel Pranger – regisseur Thalia Muziektheater en ex-deelnemer 2019
John Numeijer – technisch jurylid
Wethouder Robert Leever – juryvoorzitter

Verder heeft Apollo deze avond nog mooie stukken op het programma staan. Jan Rotgans zal bij enkele stukken het orkest aanvullen met zijn accordeon. In de pauze is er weer een loterij.

In de komende weken zullen we de kandidaten voorstellen, krijgen ze hun baton uitgereikt en wordt bekend gemaakt welk stuk ze zullen dirigeren. We hebben er zin in!

Kaarten kunt u bestellen via onze penningmeester Riet van Hoesel:
vanhoesel@quicknet.nl of 06-22579312

Najaarsconcert 2016

Voor het najaarsconcert op 19 november heeft Apollo onder leiding van Jeroen Drenth, gekozen voor het thema Sprookjeswereld. Apollo speelt voor u muziek uit de tekenfilms van Disney en bekende tunes van programma’s zoals de Muppet Show. Een bijzonder hoogtepunt in ons programma is een arrangement van The Devil went down to Georgia. Een nummer 1 hit uit de jaren 70. Bij dit nummer wordt niet alleen gemusiceerd maar wordt het verhaal ook voorgedragen door een verteller. Het gaat over het aloude thema waarin een mens/musicus een pact sluit met de duivel (Faust).

Tijdens het najaarsconcert werkt Apollo samen met Elena Syssojeva en het Opera Ensemble ¨Sint Petersburg¨. Het repertoire dat zij ten gehore zullen brengen is ook speciaal gericht op sprookjes.

Opera ensemble St. Petersburg
Opera ensemble St. Petersburg

In 2015 heeft de Russische operazangeres, sopraan Elena Syssojeva, woonachtig in Schagen, het opera-ensemble St. Petersburg opgericht. Het ensemble is een onderdeel van muziektheater “La Scala Nobile” in Schagen.

De naam St. Petersburg wil zeggen, dat het ensemble zingt met smaak, stijl en op hoog niveau. De 10 solisten van dit ensemble zingen tijdens het najaarsconcert van Apollo aria’s en duetten van Glinka, Mozart Kalman, Lehar, Rimsky-Korsakov en Rossini.

U zult zowel solistische als ensemble muziekstukken horen. Uiteraard zullen het harmonieorkest en het Opera Ensemble ook samen voor u optreden. Wij hopen dat u zult genieten van deze avond!

Najaarsconcert Apollo 2016

Wij zien u graag op zaterdag 19 november om 20:00 uur op ons najaarsconcert!
Locatie: Theater het Vikingship, Robbenoordstraat 11A, Den Oever

Voorjaarsconcert in samenwerking met Winkels Harmonie

Zaterdagavond 16 april is er een unieke samenwerking tussen twee Harmonieorkesten van de gemeente Hollands Kroon te beluisteren. Dat de muziekverenigingen van Hollands Kroon regelmatig overleg hebben en dingen onderling uitwisselen is al langere tijd aan de gang. Bovendien zijn er al vier succesvolle play-inns georganiseerd. Nu dan ook een concertsamenwerking.

Voorjaarsconcert in samenwerking met Winkels Harmonie

Winkels Harmonie staat onder directie van Astrid Gorter, een ambitieuze, energieke dirigente die in staat is het beste uit de muzikanten van Winkel naar boven te halen. Zij zullen een afwisselend programma ten gehore brengen met als één van de hoogtepunten het “Adios no nino”( de traan van Maxima ), met een hoofdrol voor de prachtige saxofoonsectie van Winkels Harmonie.

Harmonieorkest Apollo speelt in het Vikingschip een thuiswedstrijd onder leiding van Jeroen Drenth. Ook Apollo brengt een gevarieerd programma, maar heel anders van sfeer. Een bijzonder programma onderdeel is “Immer kleiner”, een klassiek stuk voor klarinetsolo en orkest, waarbij de klarinet steeds kleiner wordt. Het orkest moet alle zeilen bijzetten om de virtuoze klarinet te volgen.

Het concert start met een gezamenlijk optreden van Toetti, het opleidingsorkest van Winkels Harmonie en de slagwerkgroep van Apollo. Samen zullen ze laten horen wat ze kunnen. Wilma Beers, de inspirerende dirigente van Toetti, heeft speciaal muziek uitgezocht waarbij het slagwerk een grote rol heeft. Dit zal voor de leden van Toetti , voor de slagwerkgroep van Apollo en voor het publiek een bijzonder optreden worden.

Als de avond bijna ten einde is spelen de orkesten ook nog twee nummers samen; beide dirigenten hebben een stuk uitgezocht om te dirigeren. Dan is het genieten geblazen van de klank van een goed bezet harmonieorkest .

De avond begint om 20.00 uur en de zaal is om 19.30 uur open. De entree is €7,50 voor volwassenen en €3,50 voor kinderen .

 

Najaarsconcert Apollo i.s.m. ODEjazz: “Jamsession”

Apollo orkesten uit Den Oever en de Oriënt Dixieland Express, ofwel ODEjazz, zullen zaterdag 14 november voor een sprankelend concert zorgen. In het prachtig verbouwde Vikingschip nemen de muzikanten u mee naar de sfeer van de oude jazz in Amerika. Sfeervolle podiumbeelden van het New York van de vorige eeuw zullen dit ondersteunen.

Harmonieorkest Apollo is een enthousiaste groep van ca. vijfendertig muzikanten en staat onder leiding van Jeroen Drenth. De slagwerkgroep staat onder leiding van Dick Hondema, een slagwerkspecialist uit Friesland en zal het concert openen met een stukje spetterend slagwerk. Daarna volgt het harmonieorkest met nummers van Gershwin en Glenn Miller, met fraaie solopartijen op klarinet, trompet, altsaxofoon en trombone. Zo is iedereen al vóór de pauze “In the Mood”.

Concert Apollo Orkesten Den Oever in samenwerking met Jeroen Zijlstra

ODEjazz is een zeskoppige band met zeer ervaren en op elkaar ingespeelde dixieland-muzikanten. Diverse leden zijn overigens muzikaal opgegroeid bij Apollo. De band weet zichzelf steeds weer te vernieuwen en is in binnen- en buitenland succesvol. Op dit concert spelen zij diverse nummers van hun laatste CD “Ain’t that a grand and glorious feeling”. Bij het horen van hun muziek wordt deze titel u snel duidelijk; nummers als “Don’t get around much anymore” en “Basin Street Blues” laten u dromen van het New Orleans van weleer. Apollo-dirigent Jeroen Drenth speelde als trombonist in de jaren ’80 ook bij ODEjazz. Hij zal nu weer van de partij zijn, met een wervelende trombone-solo.

ODEjazz
ODEjazz

Hoogtepunt van de avond wordt ongetwijfeld het nummer JAMSESSION. Apollo speelt dit samen met ODEjazz. Zoals bij een echte jamsessie; de voorbereidingen doen orkest en band niet samen. De verschillende stijlen gaan door elkaar heen en de uitvoering zal – ook voor de muzikanten – verrassend zijn. Het plezier van het samenspelen zal ongetwijfeld de boventoon voeren. Ook voor u is dit een éénmalige kans!

Aanvang 20.00 uur, toegang € 5,00; € 2,50 voor kinderen t/m 15 jaar.

Groots concert van KMV Harmonie en Apollo in Het Vikingschip te Den Oever

Zaterdag 16 november a.s. wordt onder leiding van dirigent Jeroen Drenth en instructeur Dick Hondema een avondvullende uitvoering gegeven door twee Wieringer blaasorkesten. Het thema van deze avond is: “Samen naar de film” er komen dan ook veel bekende en wat minder bekende melodieën voorbij.

KMV Harmonie uit Hippolytushoef vertolkt onder andere muziek uit een James Bond film en een bekroond muziekstuk van de bekende componist Ennio Morricone. Ook harmonieorkest Apollo uit Den Oever richt zich voornamelijk op filmmuziek, waaronder enkele thema’s uit Indiana Jones.

Deze beide orkesten spelen ook samen drie nummers: het wat melancholische “Out of Africa” maar ook een strijdbaar klinkende mars. Door het samenvoegen van beide orkesten is een groot orkest van ongeveer zestig muzikanten ontstaan wat een indrukwekkend geluid op zal leveren.

Natuurlijk zijn ook de slagwerkgroepen van Apollo weer van de partij: zij brengen samen met het grote orkest de op het ogenblik befaamde Cup Song ten gehore, waarbij Maartje Keijzer het bijbehorende lied zal zingen. Ook hebben de slagwerkers nog een eigen programma.

Een avondvulend programma dus, waar iedereen wel iets van zijn of haar gading zal vinden.

Najaarsconcert Apollo 2013 "Samen naar de film"

De uitvoering is op zaterdag 16 november in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11A te Den Oever. Het concert begint om 20.00 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 5,–;  jongeren tm. 16 jaar betalen € 2,50.

Harmonieorkest Apollo vertelt verhalen

Op zaterdag 27 april wordt onder leiding van dirigent Jeroen Drenth het voorjaarsconcert van muziekvereniging Apollo uit Den Oever uitgevoerd. Zowel het leerlingenorkest, de beide slagwerkgroepen en het grote orkest zijn op deze avond van de partij.

Apollo vertelt verhalen

Opvallend tijdens dit concert zijn de verhalen: het muziekstuk Songs of the Wiz is geïnspireerd op het verhaal van De Tovenaar van Oz. Een bekend sprookje waarin de hoofdpersoon Dorothy , gespeeld door Josien Smit,na een tornado met huis en al naar het sprookjesland Oz gezogen wordt. Om terug te kunnen keren naar haar woonplaats moet ze de tovenaar om hulp vragen. Voordat het zo ver is, beleeft ze in het land van Oz allerlei avonturen. Het tweede grote verhaal is “Wind in de wilgen”, waarin de dieren Mol, Rat en Pad de hoofdrol spelen. Opvallend in dit muziekstuk zijn de trombones die het geluid van de Pad nabootsen. Vóór en tussen de verschillende delen van de muziek zal Josien passages uit het boek voorlezen.

Activiteiten

Onder leiding van slagwerkdocent Dick Hondema zullen zowel de jonge als de oudere slagwerkers weer een spetterend optreden verzorgen. En natuurlijk is ook het leerlingenorkest weer van de partij met drie verschillende nummers. Als extraatje wordt op deze avond bij één muziekstuk een quiz georganiseerd, de winnaar hiervan krijgt een lekkere taart.

De enthousiaste muzikanten van Apollo zullen zorgen voor een afwisselend programma met mooie verhalen en herkenbare melodieën!

Poster voorjaarsconcert Apollo 2013
Apollo vertelt verhalen

Voorjaarsconcert harmonieorkest Apollo
Zaterdag 27 april in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11A, Den Oever
Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Toegang € 5,–/ € 2,50 (t/m 16 jaar)

 

De Apollo-orkesten gaan swingen!

Het najaarsconcert van het Oeverse harmonieorkest staat geheel in het teken van dans, in vele vormen. Zo staan er verschillende stijldansacts van de wedstrijdformatie Fi-Ver op het programma, en Jorieke Tijsen, studente aan Codarts Rotterdam laat twee moderne dansen zien. En dat alles wordt begeleid door het harmonieorkest onder leiding van John Numeijer… Verder zullen ook de slagwerkgroepen onder leiding van Dick Hondema ervoor zorgen dat het publiek niet stil kan blijven zitten, en ook het leerlingenorkest heeft dansgerelateerde muziek op de lessenaar. En… als klap op de vuurpijl gaat héél Apollo met de beentjes los! Genoeg ingrediënten dus voor een gezellige swingende najaarsavond!

'Let's dance!'
‘Let’s dance!’