Archive for Josien Smit

Orkest op afstand

Een wereldwijde pandemie houdt de muziek niet tegen! Tenminste, niet als het aan Apollo ligt! Geïnspireerd door onze collega’s van Crescendo Baarn hebben 17 orkestleden thuis een partij ingespeeld van het nummer Obladi Oblada (Life goes on) van The Beatles. Sommige leden waren zelfs zo enthousiast dat ze meerdere partijen opnamen!

Dirigent Jeroen Drenth (die zelf ook meespeelt) monteerde alle losse muzikanten vakkundig tot één orkest. Luister hieronder naar het resultaat: een concertje op afstand!

 

Film over Apollo

Joop Luten van Cultuurplatform Hollands Kroon maakte deze film naar aanleiding van ons 100-jarig jubileum. De insteek van de video was de plek van een harmonieorkest in een gemeenschap. Het is een mooie film geworden. Bekijk hem hier!

 

Apollo bij Noordkop Centraal

Noordkop Centraal kwam afgelopen vrijdag langs om onze grote doorloop te filmen. Daarvan is een leuke korte reportage gemaakt. Bekijk de video hieronder.

 

Resultaat Rabobank Clubkas Campagne

In mei konden jullie op ons stemmen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Dankzij jullie stemmen hebben we €530,84 mogen ontvangen! Riet en Gea mochten vorige week deze zeer welkome cheque in ontvangst nemen. We willen iedereen die gestemd heeft hartelijk bedanken!

Apollo bij NH Nieuws

NH Nieuws heeft een leuk item gemaakt over ons 100-jarig jubileum. De invalshoek was ‘muziek zit in de genen’. Daarom interviewden ze Jacob Smit, onze trombonist, die het achterkleinkind is van een van onze oprichters, Cornelis Koorn. Zelf speelt Jacob ook al vanaf kinds af aan mee in het orkest. Het item is op de website van NH Nieuws te bekijken, maar vanaf 17:00 vandaag (13 april) ook op televisie.

Vanavond is ons Maestro-concert, er zijn nog kaarten beschikbaar!

Bekijk de video hier.

Vijfde Maestro-kandidaat: Michel Pranger

Vandaag is het alweer tijd om jullie aan onze laatste Maestro-kandidaat voor te stellen: Michel Pranger!

En daarmee zijn alle vijf de kandidaten en stukken bekend. Komen jullie luisteren en de kandidaten aanmoedigen op 13 april? Tot dan!

Vierde Maestro-kandidaat: Magda Kuipers

Vandaag presenteren we onze vierde Maestro-kandidaat: kok Magda Kuipers! Hoe fanatiek is ze? Kijk de video!

Binnenkort maken we de laatste kandidaat bekend, dus houd de pagina in de gaten!

Derde Maestro-kandidaat: Jacco van Veen

Hierbij stellen wij je voor aan onze derde Maestro-kandidaat: kapper Jacco van Veen! Welk stuk gaat hij dirigeren? Bekijk de video!

Komende week zullen we je voorstellen aan de laatste twee kandidaten, dus houd de website in de gaten!

Tweede Maestro-kandidaat: Titia Lont

En dit is onze tweede Maestro-kandidaat: Titia Lont! In de video neemt zij haar partituur in ontvangst. Benieuwd welk stuk het is? Kijk dan snel!

Je kunt Titia en de andere deelnemers komen aanmoedigen tijdens het concert op 13 april. Over een paar dagen maken we nog een kandidaat bekend, dus houd de website in de gaten!

Eerste Maestro-kandidaat: Edwin Bellis

Hierbij presenteren we de eerste Maestro-kandidaat: bakker Edwin Bellis! Ben je benieuwd welk stuk hij mag gaan dirigeren? Bekijk dan snel deze video!

Over een paar dagen zullen we de tweede kandidaat bekend maken, dus houd de website in de gaten!