Dirigent

Dirigent Jeroen Drenth

Dirigent Jeroen Drenth van Apollo in Den Oever.
Dirigent Jeroen Drenth van Apollo in Den Oever.

Op mijn elfde kreeg ik voor het eerst les op ventieltrombone bij KMV De Harmonie, want ik wilde persé trombone spelen. Al heel snel bleek dat ik er erg handig op was en ik droomde over een schuiftrombone, die ik dan ook vrij snel tot mijn beschikking kreeg. Een half jaar later deed ik op dezelfde dag A- en B- examen.

Na de middelbare school ging ik naar het Conservatorium in Alkmaar, dat toen nog Muziek Pedagogische Academie heette. Ik kreeg daar les van Jaap Dekker op trombone en van Jan Schaap voor Hafa-directie. Daar slaagde ik na 6 jaar voor mijn diploma Docerend Musicus Trombone en HaFa-directie. Aansluitend ging ik bij Cees Blokker in de leer om mijn UM (uitvoerend musicus) diploma Trombone te halen. Dit gebeurde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Tijdens deze studie begon ik ook te remplaceren bij beroepsorkesten; de eerste keer was in 1991 bij Het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Daarnaast heb ik in de meest uiteenlopende ensembles en orkesten gespeeld

Van 1996 tot juni 2013 was ik trombonist en dirigent bij Joop van den Ende Theaterproducties en heb ik in vele producties meegespeeld; ook heb ik twee producties gedirigeerd nl. Saturday Night Fever en Ciske de Rat.

Momenteel ben ik fulltime dirigent (momenteel van 5 orkesten) en heb ik samen met Alexander Bügel De Liaison Studio in Middenmeer waar cd’s geproduceerd worden.

Jeroen Drenth