Apollo bij NH Nieuws

NH Nieuws heeft een leuk item gemaakt over ons 100-jarig jubileum. De invalshoek was ‘muziek zit in de genen’. Daarom interviewden ze Jacob Smit, onze trombonist, die het achterkleinkind is van een van onze oprichters, Cornelis Koorn. Zelf speelt Jacob ook al vanaf kinds af aan mee in het orkest. Het item is op de website van NH Nieuws te bekijken, maar vanaf 17:00 vandaag (13 april) ook op televisie.

Vanavond is ons Maestro-concert, er zijn nog kaarten beschikbaar!

Bekijk de video hier.

Vijfde Maestro-kandidaat: Michel Pranger

Vandaag is het alweer tijd om jullie aan onze laatste Maestro-kandidaat voor te stellen: Michel Pranger!

En daarmee zijn alle vijf de kandidaten en stukken bekend. Komen jullie luisteren en de kandidaten aanmoedigen op 13 april? Tot dan!

Vierde Maestro-kandidaat: Magda Kuipers

Vandaag presenteren we onze vierde Maestro-kandidaat: kok Magda Kuipers! Hoe fanatiek is ze? Kijk de video!

Binnenkort maken we de laatste kandidaat bekend, dus houd de pagina in de gaten!

Derde Maestro-kandidaat: Jacco van Veen

Hierbij stellen wij je voor aan onze derde Maestro-kandidaat: kapper Jacco van Veen! Welk stuk gaat hij dirigeren? Bekijk de video!

Komende week zullen we je voorstellen aan de laatste twee kandidaten, dus houd de website in de gaten!

Tweede Maestro-kandidaat: Titia Lont

En dit is onze tweede Maestro-kandidaat: Titia Lont! In de video neemt zij haar partituur in ontvangst. Benieuwd welk stuk het is? Kijk dan snel!

Je kunt Titia en de andere deelnemers komen aanmoedigen tijdens het concert op 13 april. Over een paar dagen maken we nog een kandidaat bekend, dus houd de website in de gaten!

Eerste Maestro-kandidaat: Edwin Bellis

Hierbij presenteren we de eerste Maestro-kandidaat: bakker Edwin Bellis! Ben je benieuwd welk stuk hij mag gaan dirigeren? Bekijk dan snel deze video!

Over een paar dagen zullen we de tweede kandidaat bekend maken, dus houd de website in de gaten!

Maestro – voorjaarsconcert

Apollo bestaat 100 jaar! Daarom pakken we tijdens dit voorjaarsconcert groots uit met een heuze Maestro-wedstrijd. Vijf bekende Wieringers zullen hun muzikale talenten in de strijd gooien en elk een muziekstuk dirigeren. Zou het ze lukken om het orkest te leiden? Komt dat zien!
 
Houd onzewebsite of Facebookpagina in de gaten, want we zullen de kandidaten en juryleden één voor één aan u voorstellen.
 
U kunt kaarten reserveren via de website van Het Vikingschip.

Apollo 100 jaar

Hoera! Apollo is dit jaar een hele eeuw oud! Op 27 september 1919 werd het orkest opgericht. Tijdens de komende concerten gaan we natuurlijk aandacht besteden aan dit prachtige jubileum! Zo hebben we op 13 april een heus Maestro Concert, waarbij bekende Wieringers de uitdaging aan gaan om het orkest te leiden. En op 22 november hebben we een speciaal Eeuwconcert op het programma.

Voor nieuws en informatie over de feestelijkheden, houd deze site en onze Facebookpagina in de gaten!

U kunt hier meer lezen over onze geschiedenis.

A Winter’s Tale

Op zaterdag 15 december zal Harmonieorkest Apollo het Vikingschip vullen met winterse klanken. Het orkest zal een brede variatie aan bekende en minder bekende Kerstmuziek laten horen, evenals een aantal andere toepasselijke stukken. Zangers Wessel Braaf en Lauri van Soesbergen zullen enkele van deze stukken aanvullen met zang.

Terug van weggeweest is het leerlingenorkest. Ook zij zullen deze avond van zich laten horen!

Kaarten kunnen worden gereserveerd op de website van het Vikingschip.

Aanvang: 20:00

Entreeprijzen:
Kinderen: €5,-
Vanaf 16 jaar: €10,-

Samenwerking met Vreugd in Deugd uit België

Op zondag 29 april vindt ons jaarlijkse voorjaarsconcert plaats. Dit keer werkt Apollo samen met harmonieorkest Vreugd in Deugd uit Zussen, België. Samen zullen zij u klassieke en moderne stukken ten gehore brengen tijdens het High Tea Concert. Reserveer hier alvast uw kaarten!

Over Vreugd in Deugd

Harmonieorkest Vreugd in Deugd uit Zussen is een bruisende muziekvereniging die veel in zijn mars heeft. Een harmonie die elk jaar werkt aan zijn niveau, een drumband die elk jaar op nationale wedstrijden gaat, een jeugdgroep die bruist van energie en een hofkapel die elk feest onvergetelijk maakt.

Het harmonieorkest is het fundament van de vereniging. Jong en oud verzamelen hier om samen te musiceren. Met deze groep wordt er jaarlijks een galaconcert met een bepaald thema gebracht. Ook op concerten bij bevriende verenigingen zijn ze present.

Sinds november 2012 staat het harmonieorkest onder leiding van Steven Walker, die naast dirigent ook klarinettist is en op dit mooie instrument les geeft. Daarnaast is hij ook musicus en arrangeur van mooie stukken voor de harmonieorkesten.

Drumband

Naast het harmonieorkest beschikt de vereniging nog over een drumband die op nationaal niveau meedoet met de grote wedstrijden. De drumband bestaat uit een jongeren- en een seniorendrumband die onder leiding staan van Jean Pierre Martens.

De seniorendrumband  is in 2013 nationaal kampioen geworden in de afdeling Uitmuntend. Jean Piere Martens werd beloond met een prijs van Beste tambour-majoor in hogere afdeling.

Jeugd

De jeugd is een dynamische groep die het plezier niet kunnen laten. Ze zijn de toekomst van de harmonie. Natuurlijk moeten kinderen in toom worden gehouden door de leiding, die dan op hun beurt weer onder toezicht staan van hun kapitein Kenny Banken en onder-kapitein Marinka Liket.

Speciaal voor de jeugd worden er activiteiten ontwikkeld zoals een kamp, spelletjesavonden en dergelijke.

Gezamenlijk concert

Op zondag 29 april is Vreugd in Deugd bij Apollo op bezoek en zullen zij ’s middags een gezamenlijk concert brengen.

Beide orkesten willen niet voor elkaar onder doen en zullen zich dan van hun beste kant laten horen zodat het publiek verzekerd kan zijn van prachtige muzikale werken, die zowel klassiek als modern kunnen zijn. En nu de datum nadert en de muziekstukken op de lessenaar staan om gerepeteerd te worden kun je de spanning al voelen. Het belooft dus een muzikaal treffen te worden die de klanken van beide orkesten ten goede gaan komen.

Na afloop van het gezamenlijke concert zullen de leden en dirigenten van de beide orkesten samen gaan eten om de band die langzamerhand ontstaat te vergroten, en wie weet zullen we elkaar inde toekomst vaker gaan ontmoeten.

Wilt u meer weten over Vreugd in Deugd? Neem dan een kijkje op hun website!