De Mystery Guest stelt zich voor!

Wie is toch die Mystery Guest? Die verrassing houdt u tegoed tot 6 april. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, hebben we hem/haar de volgende vragen gesteld, en hij/zij geeft daar antwoord op. Met stemvervorming natuurlijk, anders is het geen verrassing meer….

  1. Bent u een Wieringer?
  2. Waar kennen de Wieringers u van, bent u soms ondernemer?
  3. Bent u een beetje muzikaal, en van wat voor muziek houdt u?
  4. Heeft u nog verdere hobby’s?
  5. Hoe bereidt u zich voor; de orkestleden weten immers ook niet wie u bent? Hoe kunt u dan oefenen?
  6. Wat vindt u van het stuk dat u mag dirigeren?
  7. Hoe schat u uw kansen in om de Gouden Baton te winnen?

Maak kennis met kandidaat: John Neidhöfer

Ik ben John Neidhöfer. Ik ben geboren in 1974 en ben getrouwd met Elisa en samen hebben we drie fantastische kinderen. Wij runnen samen met onze medewerkers een prachtige ambachtelijke slagerij in den Oever waar onze eigengemaakte producten de basis is van ons succes.

In de winter schaats ik graag en als wij op vakantie gaan gaat onze voorkeur uit naar wintersport omdat wij ook graag skiën. Ook ben ik een echte voetballiefhebber. Ik heb vroeger veel gevoetbald en ben nu trainer bij Wiron om jeugdspelers te helpen in hun ontwikkeling.

Op muziek gebied gaat mijn voorkeur uit naar Nederlandstalig en als ik eerlijk ben, ben ik niet echt muzikaal aangelegd. Zowel met instrument of vocaal zal ik geen volle zalen trekken dus gaat mijn Maestro-avontuur een groot avontuur worden!

Maak kennis met kandidaat: Trien van de Gest

Foto: Kenneth Stamp

Verklaring:

Apollo heeft, zonder mijn medeweten, mijn alter ego Trien van de Gest gevraagd of zij mee wilde doen aan Maestro. Natuurlijk wilde ze dat! Trien doet er namelijk àlles voor om, desnoods d.m.v. ellebogenwerk, in de spotlights te komen. Op welke manier ze in de picture komt te staan en of ze sowieso wel geschikt is voor de taak waarvoor ze wordt gevraagd, dat interesseert haar absoluut niet, zolang de lampen maar op háár gericht worden. Een voorzichtige poging om haar af te laten zien van deelname en te behoeden voor een enorme afgang tijdens dit evenement heb ik moeten staken, want als blikken konden doden….

Bij deze bied ik dus bij voorbaat mijn oprechte verontschuldigingen aan voor een ongetwijfeld tenenkrommend optreden op 6 april en met nadruk verklaar ik hierbij tevens dat ik elke aansprakelijkheid voor materiële of geestelijk geleden schade pertinent van de hand wijs.

Ik wens u veel sterkte…

Hoogachtend,

Anne-Nita Wagemaker-Numeijer

Maak kennis met kandidaat: Co Klein

Ik ben Co Klein, 49 jaar oud, getrouwd met Cindy en heb 2 kinderen: Daan en Lisa. Ik ben geboren en getogen op voormalig eiland Wieringen. Samen met mijn vader heb ik een autobedrijf in Oosterland. Ons bedrijf is in 1951 opgericht door mijn opa. Wij onderhouden en repareren alle merken auto’s.

Ook zit ik dit jaar 28 jaar bij de vrijwillige brandweer van Den Oever. Hier ben ik postcommandant. In al die jaren heb ik al heel wat verschillende dingen meegemaakt. Ons brandweer team is goed op elkaar in gespeeld, en ik denk dat dit bij een orkest ook zo is. Verder zit ik sinds kort bij de Lions, een organisatie die zich belangeloos inzet om anderen te helpen. De beide hobby’s spreken me heel erg aan, omdat ik graag mensen help. Verder is fotograferen een hobby van mij. Macrofotografie vind ik het leukste om te doen, kleine voorwerpen en insecten zo fotograferen dat je de kleinste details kunt zien.

De uitdaging van Maestro ga ik graag aan, ondanks dat ik geen ervaring heb met instrumenten of een orkest. Ik kijk er naar uit om een orkest te leiden al weet ik niet of het met een korte ei of een lange ij is?

Maestro concert op 6 april

Op zaterdag 6 april organiseert harmonieorkest Apollo weer een Maestro-concert. Vier bekende Wieringers strijden om de ‘Gouden Baton’ door een bekend stuk te dirigeren. Uiteraard mogen ze daarvoor tijdens eerdere repetities oefenen.

We zijn heel blij met de volgende kandidaten:

Trien van de Gest (behoeft geen uitleg)
Co Klein – garagehouder te Oosterland en lid van de vrijwillige brandweer Den Oever
John Neidhöfer – slagerij Neidhöfer te Den Oever
The Mystery Guest – tja, welke bekende Wieringer dat is, is voor ons een weet, en voor ieder ander een verrassing!

Ook met de jury zijn we erg blij:

Michel Pranger – regisseur Thalia Muziektheater en ex-deelnemer 2019
John Numeijer – technisch jurylid
Wethouder Robert Leever – juryvoorzitter

Verder heeft Apollo deze avond nog mooie stukken op het programma staan. Jan Rotgans zal bij enkele stukken het orkest aanvullen met zijn accordeon. In de pauze is er weer een loterij.

In de komende weken zullen we de kandidaten voorstellen, krijgen ze hun baton uitgereikt en wordt bekend gemaakt welk stuk ze zullen dirigeren. We hebben er zin in!

Kaarten kunt u bestellen via onze penningmeester Riet van Hoesel:
vanhoesel@quicknet.nl of 06-22579312

Laatste keer papier

Vanochtend heeft Apollo voor de laatste keer papier opgehaald. Helaas moeten we stoppen omdat er niet genoeg vrijwilligers zijn om dit werk te doen. We willen iedereen die de afgelopen jaren voor ons in weer en wind papier heeft opgehaald hartelijk bedanken voor hun inzet!

Drie jubilarissen samen 100 jaar muzikant

Op vrijdagavond werden drie jubilarissen gehuldigd vanwege hun jarenlange inzet in de muziek. Joyce Heins (25 jaar muzikant), Lia Houdijk (50 jaar muzikant) en Marjan Smit (25 jaar muzikant) werden feestelijk in het zonnetje gezet. Bij elkaar opgeteld zijn dat 100 zeer waardevolle jaren voor de muziek! We hopen dat ze zich alle drie nog vele jaren zullen blijven inzetten voor Apollo!