Vrienden

De vrienden van Apollo, voorheen de donateurs, zijn naast de sponsors/adverteerders een niet onbelangrijke ondersteuning voor onze vereniging. Wij kunnen als vereniging dus niet zonder onze vrienden. Als dankbaarheid hiervoor mogen de vrienden elk jaar één keer gratis naar een concert van onze vereniging.

De doelstelling is duidelijk, sinds 1919 heeft Den Oever een harmonieorkest, en dat willen wij graag zo houden. Dirigent en muzikanten werken hieraan op de wekelijkse repetities en indien nodig met groeps- en extra repetities. Om de vereniging financieel gezond te houden zijn er naast de muziek vaak acties, waaronder het ophalen van het oud papier wel de bekendste is.

Goede instroming voor jong talent

De continuïteit van onze vereniging wordt voornamelijk bepaald in een regelmatige doorstroming van jong muzikaal talent. Voor onze leerlingen proberen wij de drempel zo laag mogelijk te houden en ze worden evenals de gevorderde muzikanten voorzien van kwaliteitsinstrumenten.
Tevens zitten de leerlingen van onze vereniging in een opleidingsorkest zodat de overgang van leerling naar het harmonieorkest niet te groot is en zij al gewend zijn om met meerdere partijen te spelen.
Sinds 2009 zijn de leerlingen op slagwerk samengevoegd in een slagwerkgroep zodat het onderlinge samenspel en de saamhorigheid hierdoor wordt bevordert.

Is voor u muziek en het verenigingsleven nog steeds een belangrijk onderdeel in de samenleving, geef ons dan uw steun en meldt u aan via de contactgegevens van onze vereniging.