Najaarsconcert 2016

Voor het najaarsconcert op 19 november heeft Apollo onder leiding van Jeroen Drenth, gekozen voor het thema Sprookjeswereld. Apollo speelt voor u muziek uit de tekenfilms van Disney en bekende tunes van programma’s zoals de Muppet Show. Een bijzonder hoogtepunt in ons programma is een arrangement van The Devil went down to Georgia. Een nummer 1 hit uit de jaren 70. Bij dit nummer wordt niet alleen gemusiceerd maar wordt het verhaal ook voorgedragen door een verteller. Het gaat over het aloude thema waarin een mens/musicus een pact sluit met de duivel (Faust).

Tijdens het najaarsconcert werkt Apollo samen met Elena Syssojeva en het Opera Ensemble ¨Sint Petersburg¨. Het repertoire dat zij ten gehore zullen brengen is ook speciaal gericht op sprookjes.

Opera ensemble St. Petersburg
Opera ensemble St. Petersburg

In 2015 heeft de Russische operazangeres, sopraan Elena Syssojeva, woonachtig in Schagen, het opera-ensemble St. Petersburg opgericht. Het ensemble is een onderdeel van muziektheater “La Scala Nobile” in Schagen.

De naam St. Petersburg wil zeggen, dat het ensemble zingt met smaak, stijl en op hoog niveau. De 10 solisten van dit ensemble zingen tijdens het najaarsconcert van Apollo aria’s en duetten van Glinka, Mozart Kalman, Lehar, Rimsky-Korsakov en Rossini.

U zult zowel solistische als ensemble muziekstukken horen. Uiteraard zullen het harmonieorkest en het Opera Ensemble ook samen voor u optreden. Wij hopen dat u zult genieten van deze avond!

Najaarsconcert Apollo 2016

Wij zien u graag op zaterdag 19 november om 20:00 uur op ons najaarsconcert!
Locatie: Theater het Vikingship, Robbenoordstraat 11A, Den Oever