Najaarsconcert Apollo i.s.m. ODEjazz: “Jamsession”

Apollo orkesten uit Den Oever en de Oriënt Dixieland Express, ofwel ODEjazz, zullen zaterdag 14 november voor een sprankelend concert zorgen. In het prachtig verbouwde Vikingschip nemen de muzikanten u mee naar de sfeer van de oude jazz in Amerika. Sfeervolle podiumbeelden van het New York van de vorige eeuw zullen dit ondersteunen.

Harmonieorkest Apollo is een enthousiaste groep van ca. vijfendertig muzikanten en staat onder leiding van Jeroen Drenth. De slagwerkgroep staat onder leiding van Dick Hondema, een slagwerkspecialist uit Friesland en zal het concert openen met een stukje spetterend slagwerk. Daarna volgt het harmonieorkest met nummers van Gershwin en Glenn Miller, met fraaie solopartijen op klarinet, trompet, altsaxofoon en trombone. Zo is iedereen al vóór de pauze “In the Mood”.

Concert Apollo Orkesten Den Oever in samenwerking met Jeroen Zijlstra

ODEjazz is een zeskoppige band met zeer ervaren en op elkaar ingespeelde dixieland-muzikanten. Diverse leden zijn overigens muzikaal opgegroeid bij Apollo. De band weet zichzelf steeds weer te vernieuwen en is in binnen- en buitenland succesvol. Op dit concert spelen zij diverse nummers van hun laatste CD “Ain’t that a grand and glorious feeling”. Bij het horen van hun muziek wordt deze titel u snel duidelijk; nummers als “Don’t get around much anymore” en “Basin Street Blues” laten u dromen van het New Orleans van weleer. Apollo-dirigent Jeroen Drenth speelde als trombonist in de jaren ’80 ook bij ODEjazz. Hij zal nu weer van de partij zijn, met een wervelende trombone-solo.

ODEjazz
ODEjazz

Hoogtepunt van de avond wordt ongetwijfeld het nummer JAMSESSION. Apollo speelt dit samen met ODEjazz. Zoals bij een echte jamsessie; de voorbereidingen doen orkest en band niet samen. De verschillende stijlen gaan door elkaar heen en de uitvoering zal – ook voor de muzikanten – verrassend zijn. Het plezier van het samenspelen zal ongetwijfeld de boventoon voeren. Ook voor u is dit een éénmalige kans!

Aanvang 20.00 uur, toegang € 5,00; € 2,50 voor kinderen t/m 15 jaar.