Groots concert van KMV Harmonie en Apollo in Het Vikingschip te Den Oever

Zaterdag 16 november a.s. wordt onder leiding van dirigent Jeroen Drenth en instructeur Dick Hondema een avondvullende uitvoering gegeven door twee Wieringer blaasorkesten. Het thema van deze avond is: “Samen naar de film” er komen dan ook veel bekende en wat minder bekende melodieën voorbij.

KMV Harmonie uit Hippolytushoef vertolkt onder andere muziek uit een James Bond film en een bekroond muziekstuk van de bekende componist Ennio Morricone. Ook harmonieorkest Apollo uit Den Oever richt zich voornamelijk op filmmuziek, waaronder enkele thema’s uit Indiana Jones.

Deze beide orkesten spelen ook samen drie nummers: het wat melancholische “Out of Africa” maar ook een strijdbaar klinkende mars. Door het samenvoegen van beide orkesten is een groot orkest van ongeveer zestig muzikanten ontstaan wat een indrukwekkend geluid op zal leveren.

Natuurlijk zijn ook de slagwerkgroepen van Apollo weer van de partij: zij brengen samen met het grote orkest de op het ogenblik befaamde Cup Song ten gehore, waarbij Maartje Keijzer het bijbehorende lied zal zingen. Ook hebben de slagwerkers nog een eigen programma.

Een avondvulend programma dus, waar iedereen wel iets van zijn of haar gading zal vinden.

Najaarsconcert Apollo 2013 "Samen naar de film"

De uitvoering is op zaterdag 16 november in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11A te Den Oever. Het concert begint om 20.00 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 5,–;  jongeren tm. 16 jaar betalen € 2,50.