Koninklijk voorjaarsconcert Harmonieorkest Apollo

In de maand van koningsdag komt Apollo op zaterdag 15 april met een ‘koninklijk’ voorjaarsconcert, getiteld ‘Royal Jubilee’; genoemd naar de vrolijke mars waar Apollo mee begint. Maar voor het zover is kan men luisteren naar de slagwerkleerlingen van docent Yori van den Berg die hun vorderingen laten horen. De slagwerkleerlingen zijn grotendeels gestart na het schoolproject, dat mogelijk gemaakt is door gemeente Hollands Kroon en dat het afgelopen najaar voor Apollo zijn aftrap heeft gehad in Den Oever.

De meeste stukken waar het harmonieorkest mee vervolgt hebben een koninklijk tintje: The Prince of Egypt, The Princess and te Frog; beiden compilaties van de muziek uit de gelijknamige films; geschreven door respectievelijk Hans Zimmer en Randy Newman. Oosterse prinsen en prinsessen komen voorbij in Scheherezade en Alladin. En dan is er nog het vrolijke ‘Queens Park Melody’ van Jacob de Haan en tenslotte mag een nummer van Queen ook niet ontbreken.

In de pauze zijn er weer loten te koop, en wegens het succes van deze actie bij het najaarsconcert kan men weer geweldige taarten winnen die Apollo voor u bakt. Na de pauze worden de winnende loten uit de hoge hoed getrokken.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Jeroen Drenth en de presentatie en inleiding van de stukken wordt weer op professionele manier verzorgd door Josien Smit. Het concert begint om 20:00 in het Vikingschip te Den Oever, Robbenoordstraat 11a.
Entree € 10,00 inclusief consumptie.