Lintje voor penningmeester Riet van Hoesel

Op 26 april kreeg ons trouwe lid en penningmeester Riet van Hoesel een koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange trouwe dienst. Riet speelt al 43 jaar bij het orkest op klarinet en saxofoon en is al 25 jaar bestuurslid en penningmeester.

In het gemeentehuis kreeg ze haar onderscheiding van burgemeester Rian van Dam. De ceremonie was online te volgen en verschillende orkestleden hebben vol trots meegekeken. Apollo had er natuurlijk graag bij willen zijn om voor haar te spelen tijdens de huldiging, maar vanwege de coronamaatregelen was dat helaas niet mogelijk. Wel kreeg ze na afloop van ons een taart, bloemen en een video met daarin persoonlijke felicitaties van de leden.

Riet met haar man Frans na de huldiging

Als bestuurslid is Riet van onschatbare waarde voor de vereniging. Naast het feit dat ze de financiën van de vereniging op orde houdt en beheert, let ze op de kleintjes en heeft ze in haar jaren als penningmeester altijd gezocht naar middelen om geld voor de vereniging binnen te halen. Zo was ze jarenlang (mede-)organisator van de eierenactie, koekactie, loterij, clubactie, en welke acties er ook maar langskwamen waar we als vereniging wat aan konden hebben; Riet sprong er bovenop en zorgde dat het geregeld werd. Ook zet ze zich in voor het werven van leerlingen via de contacten met scholen, onderhoudt contact met de leerlingen en docenten en ondersteunt met haar aanwezigheid het leerlingenorkest.

Als bestuurslid is zij onmisbaar voor het reilen en zeilen van de vereniging. Het mede-organiseren van de concerten en de kaartverkoop; de contacten met sponsors en donateurs is bij haar in goede handen. Haar bekendheid binnen de gemeenschap is ook daar van grote waarde.

Als verenigingsmens in hart en nieren heeft zij ook jarenlang bestuurs- en jurytaken vervuld voor gymvereniging DOS. Duidelijk is nu wel voor iedereen, dat een vereniging zijn handen mag dichtknijpen met een lid en bestuurslid als Riet.

Volledig terecht, vinden wij, dat Riet op deze manier is gehuldigd en in het zonnetje werd gezet.