Najaarsconcert met Jeroen Zijlstra

‘Tussen Den Oever en Durgerdam’

Op zaterdag 22 november staat er een bijzonder concert op het programma.  Zanger, trompettist en bandleider Jeroen Zijlstra zal dan samen met  Harmonie Apollo een concert verzorgen. De voormalig Wieringer Jeroen Zijlstra is niet alleen in onze regio, maar ook ver daarbuiten bekend. Met zijn band Zijlstra toert hij al jaren langs theaters in ons land . Zijn stijl is te omschrijven als ‘Nederlandstalige Jazz met een zilt randje’; waarbij stevige swing afgewisseld wordt met prachtige ballads. Sterk zijn vooral de teksten, die vaak gaan over het zeemansleven, maar ook over herinneringen uit het leven van Zijlstra. Voor de meerstemmige nummers krijgt hij begeleiding van zangeres Isabelle Braaf, die al eerder met hem heeft samengewerkt. Een aantal van zijn nummers zijn bewerkt voor harmonieorkest, en daar maakt harmonieorkest Apollo graag gebruik van. Onder leiding van dirigent Jeroen Drenth werken ze met veel plezier aan de muziek van Zijlstra.

Jeroen Zijlstra speelt solo op trompet bij Apollo
Jeroen Zijlstra

Isabelle zal vervolgens het stuk ‘de Zee’ van John Ewbank zingen, in een bewerking van Rieks van der Velde. Dit stuk werd geschreven voor de opening van de Amsterdam Arena en werd daar vertolkt door Trijntje Oosterhuis. Harmonieorkest Apollo heeft zelf ook nog een paar boeiende stukken op het programma staan, zoals een compilatie van  ‘Lord of the Rings’ van Johan de Mey, ‘A Winters Tale’ van Philip Spark en een bewerking van de muziek uit de film ‘At Worlds End’ het derde deel uit de reeks ‘Pirates of the Carribean’. Ook zullen de slagwerkleerlingen o.l.v. Dick Hondema weer een  gevarieerde presentatie geven van hun kunnen.

Het belooft een afwisselend en boeiend concert te worden. Voor dit bijzondere concert adviseren we kaarten à € 15,00 te reserveren: hiervoor kunt u uw gegevens hieronder invullen. U krijgt vervolgens per e-mail een bevestiging; uw kaarten kunt u afhalen bij de kassa.

Locatie: Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, Den Oever
Datum en tijd: Zaterdag 22 november 2014 om 20:00 uur

    Uw naam

    Woonplaats

    Telefoonnummer

    Uw email

    Aantal kaarten