Met Apollo mee naar Brittannië

Zaterdagavond 28 maart verzorgt harmonieorkest Apollo samen met de slagwerkgroep een voorjaarsconcert in het Vikingschip te Den Oever. Het thema van dit concert is ‘Best of Britain’. Door middel van de muziek wordt het publiek aan de hand van het orkest, onder leiding van dirigent Jeroen Drenth meegenomen naar Groot Brittannië. Na enkele stukken van de slagwerkgroep onder leiding van Dick Hondema wordt het toneel weer ingericht voor het harmonieorkest. Ondertussen wordt het publiek vermaakt met een gastoptreden van saxofoonkwartet ‘Quatuor Antran’, voor deze gelegenheid geëngageerd door Denian de Boer, Apollo’s altsaxofonist die samen met drie andere saxofonisten dit kwartet vormt. Het kwartet ontstond afgelopen zomer tijdens een saxofoonvakantie in Antran, Frankrijk en treedt regelmatig op. Voor de gelegenheid spelen ook zij muziek die past binnen het thema.

Vervolgens neemt dirigent Jeroen Drenth het stokje over voor een feestelijke concertmars voor orkest en slagwerkgroep samen. In het ritmische ‘Performance’ komt vooral het slagwerk goed tot zijn recht. Ook spelen ze een belangrijke rol in de ‘Phil Collins Collection’; niet zo gek, als je bedenkt dat zanger en componist Collins zijn carrière is begonnen als drummer in de band Genesis; ritme is een belangrijk gegeven in zijn muziek.

Concert Apollo Orkesten Den Oever in samenwerking met Jeroen Zijlstra
Harmonieorkest Apollo

Als hoogtepunt van het concert speelt het harmonieorkest ‘Hymn of the Highlands’, een stuk waar in drie delen de contrasten van de Schotse Hooglanden tot uiting worden gebracht. De lieflijke landelijke kant van Engeland komt daarentegen weer goed tot zijn recht in bijvoorbeeld ‘Country Gardens’ en ‘In a Monastery Garden’. En voor een stukje ‘typical British humour’ zit weer verpakt in ‘Always look on the bright side of life’, bekend uit de film ‘The Life of Brian’ van het satirisch gezelschap Monty Python. De presentatie van het geheel zal weer in handen zijn van Cindy Sijmonsma, nu echter voor de laatste keer. Tijdens dit concert neemt ze na vele jaren afscheid van Apollo als presentatrice.

Natuurlijk zullen er prachtige beelden zijn ter aanvulling van de stukken, zodat men zich echt ‘overzee’ waant. De pauze biedt ieder weer gelegenheid om lootjes te kopen ter ondersteuning van het orkest en waarmee men leuke prijzen kan winnen. En meteen kan men dan een drankje nuttigen in de prachtige sfeervolle nieuwe lounge van het Vikingschip. Genoeg ingrediënten voor een inspirerend en gezellig avondje uit!

Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 5,00. Het Vikingschip bevindt zich aan de Robbenoordstraat 11a te Den Oever.

Poster voorjaarsconcert Apollo Orkesten Den Oever